Malzemeler:
1 adet orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvıyağ
5-6 adet kuru soğan (yemeklik doğruyoruz)
1 kaşık dolma fıstığı
1 kaşık kuş üzümü (ılık suda ıslatıyoruz)
Fesleğen (reyhan)
1 adet limon
Karabiber
Pulbiber
Maydanoz
Tuz
Yapılışı:
Lahanayı yapraklarından ayırıp haşlıyoruz.
Tencereye kurusoğanı, sıvıyağı koyup soteliyoruz. Dolma fıstıklarıda soğanla birlikte soteliyoruz.
Kuş üzümünü, pirinci, reyhanı, tuzu, karabiberi, pulbiberi katıp üzerine 1 su bardağı su ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
Daha sonra istediğimiz büyüklükte lahanayı kesip bir kenarına dolma harcından koyup sarıyoruz. Tencereye sıralıyoruz.
Lahana, pirinç pişene kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun