HÜZNÜKOMİK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
HÜZNÜKOMİK

Bir Tutam Edebiyat, Accuk Mizah, Bir İçimlik Hayat
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
dide
Hızlı Üye
Hızlı Üye
dide


Mesaj Sayısı : 153
Nerden : ankara
Kayıt tarihi : 10/09/08

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA Empty
MesajKonu: ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA   ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA Empty5/12/2008, 10:28

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA 110



MALZEMELER:
300-500 gr asma yaprağı
2 Su bardağı ayıklanmış pirinç
1 Büyük kuru soğan
1 Çay bardağı kristal zeytinyağı
4 y.k dolmalık çam fıstığı
4 y.k kuş üzümü
1/2 çay kaşığı Tarçın
1/2 çay kaşığı Yenibahar
1/2 demet maydanoz, doğranmış
Bir tutam taze nane doğranmış
İstenen ölçüde Tuz
Bir az Karabiber
Koruk suyu veya limon suyu
Sıcak su

HAZIRLANIŞI:
Teflon tencerede z.yağına ince doğranmış soğanı koyup pembeleştirin.İçine fıstıklarınızı sonrada kuş üzümünü koyup kavurun içerisine yıkanmış pirinci koyup 5-6 dk.daha kavurun.Ocağınızın altını kapatın.Baharatlarınızla tatlandırıp yeşillikleri karıştırın.İç malzemeniz hazırdır. Diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın. Tencerenin dibine asma yapraklarını bir sıra koyun dibi tutmasın, ve sardığınız yaprakları sırayla yerleştirin. Üzerine 1 ½ bardak sıcak su ve limon suyu artı 2 kaşık zetinyağ gezdirip orta hararette 30-40 dakika kadar pişirin.
afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
dide
Hızlı Üye
Hızlı Üye
dide


Mesaj Sayısı : 153
Nerden : ankara
Kayıt tarihi : 10/09/08

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA Empty
MesajKonu: Geri: ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA   ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA Empty5/12/2008, 10:34

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA Zeytinyagli_lahan_dolmasi_00

Malzemeler:

1 adet orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvıyağ
5-6 adet kuru soğan (yemeklik doğruyoruz)
1 kaşık dolma fıstığı
1 kaşık kuş üzümü (ılık suda ıslatıyoruz)
Fesleğen (reyhan)
1 adet limon
Karabiber
Pulbiber
Maydanoz
Tuz


Yapılışı:

Lahanayı yapraklarından ayırıp haşlıyoruz.
Tencereye kurusoğanı, sıvıyağı koyup soteliyoruz. Dolma fıstıklarıda soğanla birlikte soteliyoruz.
Kuş üzümünü, pirinci, reyhanı, tuzu, karabiberi, pulbiberi katıp üzerine 1 su bardağı su ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
Daha sonra istediğimiz büyüklükte lahanayı kesip bir kenarına dolma harcından koyup sarıyoruz. Tencereye sıralıyoruz.
Lahana, pirinç pişene kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HÜZNÜKOMİK :: BAYANLARA ÖZEL :: Bugün Ne Pişirelim :: Sebze Yemekleri-
Buraya geçin: