dide Hızlı Üye
Mesaj Sayısı : 153 Nerden : ankara Kayıt tarihi : 10/09/08
| Konu: AYVA TATLISI 5/12/2008, 11:04 | |
| GEREKLİ MALZEMELER 100 gr kaymak 5 adet ayva 10 çorba kaŞığı toz şeker HAZIRLANIŞ ŞEKLİ: öncelikle ayvaları yıkadıktan sonra, kabuklarını soyun. iki parçaya bölüp çekirdekini çıkartın. Çekirdekleri bir kenara ayırın. Kararmamaları için ayvaları suya koyun. Tüm ayvaları hazırladıktan sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın. Ayvaların oyuklarına 2′şer çorbakaşığı toz şeker doldurun. Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın. | |
|